in

Monsterlijk Audi S2 haalt 323 km/h in een halve mijl

De RACE 1000-wedstrijden zetten regelmatig de sterkste en snelste auto’s van Duitsland naast elkaar om hun sprintcapaciteiten te meten over de 1/2 mijl. Zo zagen we eerder al de snelste SLS AMG ter wereld en de snelste Opel Kadett ter wereld, maar beide auto’s stonden in de schaduw van de uiteindelijke winnaar; de Audi S2 van Hamon Motors.

Deze 1.350 pk sterke Audi S2 is uitgerust met een door Hamon Motors gemodificeerd R32-motor in combinatie met een 82 mm BorgWarner AirWerks SX400 turbo. In tegenstelling tot veel concurrenten is deze Audi S2 nog gewoon uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak, uiteraard wel flink aangepast om de enorme krachten te weerstaan.

Omdat de motor nogal dorstig is ontwierp Hamon Motors een brandstoftoevoersysteem met vier Pierburg E3L-benzinepompen om de brandstof uit de 22-liter tank zo snel mogelijk via zes Bosch Motorsport 1.680 cc injectoren in de cilinders te spuiten. Fun fact; tijdens de bijna 15 seconden durende rit van 804 meter verbruikt de Audi bijna vijf liter brandstof, wat overeenkomt met een verbruik van ongeveer 600 liter per 100 km.

De launch control maakt een bijna wielspin-vrije start mogelijk door een toerental van 5.200 tpm en een turbodruk van slechts 0,4 bar aan te houden. Na 6,7 seconden bereikt de Audi 200 km/h en nog voordat er tien seconden verstreken zijn bedraagt de snelheid al 280 km/h in de vierde versnelling. Bij 9.000 tpm in de vijfde versnelling bereikt de motor zijn maximale turbodruk van 3.2 tot 3.4 bar en dan is er nog de zesde versnelling beschikbaar, die zich theoretisch uitstrekt tot ongeveer 380 km/h.

Eigenaar Hakan Halis won het RACE 1000-event door 323,74 km/h te halen met zijn Audi S2.

Info via: Eurotuner

Video: Monsterlijk Audi S2 haalt 323 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Man verft auto

Man geeft zijn auto een likje verf

De 10 snelste Goodwood Festival of Speed Hillclimbs

De 10 snelste hillclimbs tijdens Goodwood Festival of Speed