in

De snelste SLS AMG ter wereld op de 1/2 mijl

GAD Motors bracht hun Mercedes-Benz SLS AMG naar Race1000 en wist binnen een 1/2 mijl een topsnelheid van 300.73 km/h te halen. Hiermee is dit de snelste SLS AMG ter wereld op de 1/2 mijl, maar zoals je zult zien is deze beestachtige ‘Gullwing’ soms moeilijk te temmen.

De toveraars van GAD Motors hebben 990 pk uit de 6.2-liter M159-motor weten te halen. De V8-motor is voorzien van Garret turbo’s, een aangepaste versnellingsbak, ECU-upgrade en heeft heel wat nieuwe onderdelen in het blok zitten die deze enorme vermogensstijging mogelijk maken.

Tijdens een van de runs stond deze SLS AMG naast een zeer krachtige Jeep Grand Cherokee. De SUV had een betere start en de eigenaar van de SLS ging in de achtervolging, maar met 990 pk onder je rechtervoet moet je zeer gedoseerd gas geven. Al snel zien we dat de achterwielen tractie verliezen met als gevolg dat de Mercedes-Benz linksaf het gras in duikt.

Video: De snelste SLS AMG ter wereld op de 1/2 mijl

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

de-glorieuze-V8-sound-van-de-MG-AR1-Furore

Luister naar de glorieuze V8-sound van de MG-AR1 Furore

Ferrari-Enzo-Crash-Richard-Losee

Deze Twin Turbo Ferrari Enzo haalde ooit 383 km/h