in

Nissan GT-R verliest controle bij 354 km/h

De Nissan GT-R van Extreme Turbo Systems is een zeer snelle Godzilla, ze hadden ooit het wereldrecord in handen op de 1/4 mijl. Afgelopen oktober deed de ETS Nissan GT-R mee aan een 1/2 mijl dragrace en daar bereikte de auto een topsnelheid van 354 kilometer per uur, na de finish ging het echter mis.

Zoals je in de video kunt zien staat er behoorlijk wat wind, bij het passeren van de finishlijn laat de bestuurder het gas los en binnen no-time begint de GT-R te glijden en is de bestuurder de controle kwijt. Het mag een wonder heten dat de Japanse supercar niet over de kop slaat en na een paar honderd meter veilig tot stilstand komt. De bestuurder heeft enkel een schone onderbroek nodig en de GT-R lijkt er met een wasbeurtje en wat duct tape ook goed vanaf te komen.

En dan te bedenken dat deze Ford GT nog bijna 100 kilometer per uur harder ging, geen kattenpis die dragraces van tegenwoordig.

Video: Nissan GT-R verliest controle bij 354 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Na het zien van deze video wil jij ook een Polaris Buggy!

Na het zien van deze video wil jij ook een Polaris Buggy!

De nieuwe Range Rover heeft Off Road Cruise Control

De nieuwe Range Rover heeft Off Road Cruise Control