in

Gulf Ford GT haalt 440 km/h in 1 mijl

Tijdens het Texas Mile event van afgelopen oktober behaalde deze Gulf Ford GT een topsnelheid van 440 kilometer per uur. De auto, gebouwd door M2K Motorsport, heeft een twin turbo configuratie en wist de staande mijl in iets meer dan 23 seconden af te leggen.

Op deze aardbol zijn er slechts een handvol auto’s die snelheden boven de 400 kilometer per uur kunnen halen, de Bugatti Veyron Super Sport is de enige productieauto maar daarnaast zijn er nog diverse ’tuner cars’. De bekendste is de Hennessey Venom GT, maar ook enkele Ford GT’s en Lamborghini Gallardo’s. Het verwarrende is dat er drie partijen zijn die claimen de snelste auto ter wereld te hebben, Bugatti, Hennessey en Boss.

Zonder het reglement van de staande mijl kan deze Ford GT ongetwijfeld nog sneller, de vraag is alleen of de bestuurder nog harder durft. Erg stabiel lijkt de Ford GT niet als je de onboard beelden bekijkt.

Video: Gulf Ford GT haalt 440 km/h

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lada's wisselen even tijdens het slepen

Lada’s wisselen even tijdens het slepen

FIA WEC 2014 - Toyota verstevigt leiding na zege in Shanghai

FIA WEC 2014 – Toyota verstevigt leiding na zege in Shanghai