in

Montoya test de 2015 Porsche 919 LMP1 op Bahrein

Juan Pablo Montoya kennen we natuurlijk van de Formule 1 en de IndyCar series. In 2000 en 2015 won hij de Indianapolis 500 en in 2003 de Grand Prix van Monaco. Hij is de enige coureur op dit moment die de Motorsport Triple Crown nog kan behalen, maar hiervoor moet hij nog wel de 24 uur van Le Mans winnen.

Afgelopen zondag kreeg Montoya de gelegenheid om de Porsche 919 LMP1 te testen op het circuit van Bahrein. Velen veronderstelde dat de test bedoeld was om Nico Hulkenberg te vervangen door Montoya. Maar de Colombiaan vertelde dat de test slechts bedoeld was voor plezier en dat hij zich volledig zou blijven richten op de IndyCar.

Ondanks de “plezier test” was Montoya slechts één seconde langzamer dan Timo Bernhard in dezelfde Porsche 919 Hybrid tijdens de kwalificatie voor de 6 uur van Bahrein. Kom op JPM, gewoon de 24-uur van Le Mans doen, we kijken er naar uit.

Video: Montoya test de Porsche 919 LMP1 in Bahrein

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari F12ftd Power Slide

Officiële trailer van de Ferrari F12tdf

Valentino Rossi in de Ford Fiesta WRC

Valentino Rossi in de Ford Fiesta WRC tijdens de 2015 Monza Rally Show