in

Mukka Motorsport bouwt een monsterlijke 6-Rotor RX-7

Mukka Motorsport is bezig met een geweldig project, namelijk een 6-rotor Mazda RX-7. Er bestaan op dit moment een handvol 6-rotors ter wereld, een motor die door Mazda nooit werd gebouwd maar door shops als Anniversary Racing en Pulse Performance Engineering zelf is ontwikkeld.

Dit kale chassis van de RX-7 is door Humphries Steel and Performance gebouwd met voorin een atmosferische 6-rotor wankelmotor van Pulse Performance Engineering. Het is duidelijk dat de Mazda nog niet af is, alle carrosseriedelen ontbreken, maar de aandrijflijn doet het wel!

In de eerste video hieronder zien we een walk around terwijl de wankelmotor rustig staat te pruttelen. In de tweede video gaat het gas erop en horen we het karakteristieke gejank van de motor terwijl de achterbanden opgestookt worden.

Naar verwachting is deze build over 2-4 maanden afgerond, we houden Mukka Motorsport in de gaten voor het eindresultaat.

Video: Mukka Motorsport bouwt een monsterlijke 6-Rotor RX-7

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Charles Leclerc voert shakedown uit met Ferrari SF-23 thumbnail 1

Charles Leclerc voert shakedown uit met Ferrari SF-23

's Werelds snelste SUV's in een dragrace

’s Werelds snelste SUV’s in een dragrace