in

NASCAR 2019 – Daytona 500 Highlights

Na de Clash van vorige week is het NASCAR-seizoen nu echt van start gegaan. Zoals gebruikelijk is het seizoen van start gegaan met ‘The Great American Race‘; de Daytona 500.

William Byron behaalde zijn eerste pole position in de NASCAR Cup Series door in de kwalificatie een gemiddelde snelheid van 312,70 km/h te noteren op de beroemde oval. Pole position in NASCAR is echter alleen leuk voor de statistieken, je hebt er verder weinig aan.

Het eerste gedeelte van de Daytona 500 werd kort onderbroken doordat Kurt Busch een klein tikje kreeg van Ricky Stenhouse Jr, bij dit incident raakten Bubba Wallace en Jamie McMurray ook betrokken. Na de herstart werd de eerste stage gewonnen door Kyle Busch, voor Alex Bowman en Joey Logano.

De tweede stage werd in relatieve rust voltooid, Ryan Blaney won voor William Byron en Aric Almirola. Hierna ging de laatste stage van start, een 80 ronden sprint naar de finish van de Daytona 500. Lange tijd leek het erop alsof ‘The Big One’ zou uitblijven, er was weliswaar een crash bij de ingang van de pitstraat en Kyle Larson en Brad Keselowski spinde, maar massacrashes bleven uit.

Met nog 10 ronden te gaan ging het echter toch mis en raakten 21 auto’s betrokken bij een crash nadat Paul Menard een tik gaf aan DiBenedetto. Nadat de ravage was opgeruimd kreeg het veld weer de groene vlag, maar lang kon er niet geracet worden. Stenhouse en Larson maakten contact waardoor er weer een handvol auto’s in het rond spinde.

Uiteindelijk bleven er na alle crashes 16 coureurs over. Denny Hamlin wist iedereen voor te blijven en voor de tweede keer in zijn carrière de Daytona 500 te winnen. Kyle Busch finishte als tweede.

Video: Daytona 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Zagato Shooting Brake

Aston Martin Zagato Shooting Brake gespot in Londen

WRC 2019 - Rally Sweden Highlights

WRC 2019 – Rally Sweden Highlights