in

Nederlander crasht met gehuurde M2 op de Nordschleife

Piet-Jan Ooms kunnen we gerust een ervaren coureur noemen, met 453 ronden achter zijn naam op de Nürburgring Nordschleife. Maar ook ervaren coureurs gaan soms de mist in of worden verrast door onvoorziene situaties.

Met een gehuurde BMW M2 van RSR ging Piet-Jan de Nordschleife op, maar wat in de 452 ronden daarvoor niet gebeurde, gebeurde nu wel. In een linkerbocht vlak na de Karussell brak de achterkant van de M2 ineens uit en voordat Piet-Jan het wist had hij de vangrail twee keer geraakt.

Over de oorzaak van de spin wordt op YouTube flink gediscussieerd; driver error, vloeistof op de baan, mechanisch mankement. De meningen lopen nogal uiteen. Wat vast staat is dat het ego van Piet-Jan een klein deukje heeft opgelopen, maar verder kon hij ongedeerd uitstappen.

We geven de bestuurder in ieder geval een pluim voor het uploaden van de video, hopelijk viel de schadepost mee!

Video: Nederlander crasht met gehuurde M2 op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Dankjewel Autostrada,
    De eerste paar rondjes na het ongeluk was wel weer ff rustig aan. Ik ga iig in deze bocht niet meer zo vlak achter een ander, een ander inhalen.
    Groetjes,
    Piet-Jan Ooms

Reageer op deze video

Koenigsegg Jesko op circuit

De 1.600 pk Koenigsegg Jesko in actie op het circuit

Lamborghini Huracan SuperTrofeo Hillclimb

70-jarige racet met Lamborghini Huracan SuperTrofeo