in

Nederlander vestigt langste elektrische drift met Porsche Taycan

BMW heeft het Guinness World Record in handen voor langste drift, met 374 kilometer in een M5. Die recordpoging duurde 8 uur en omdat een elektrische auto het niet zolang volhoudt, is er een aparte categorie voor langste elektrische drift.

Oud-coureur en tegenwoordig Porsche-instructeur, Dennis Retera, ging maar liefst 54 minuten dwars met een Taycan. 210 ronden om precies te zijn op de powercircel van de Hockenheimring. De Nederlander had waarschijnlijk nog wel een paar uur door kunnen gaan, maar het accupakket was na 54 minuten driften nagenoeg leeg.

Voordat Retera zijn record vestigde, kreeg Top Gear-presentator Chris Harris ook de kans om een recordpoging te doen met de Porsche Taycan. De Brit kwam tot 19 ronden en kreeg kortstondig toch het Guinness World Record in handen voor langste elektrische drift. Er was namelijk nooit eerder een officiële recordpoging gedaan.

Met alle stabiliteitsprogramma’s uitgeschakeld is het met een Porsche heel eenvoudig om een powerslide te maken”, vertelt Retera. “Zeker als de auto elektrisch is aangedreven en alleen achterwielaandrijving heeft. De Taycan beschikt over een hoog vermogen, terwijl het lage zwaartepunt en de lange wielbasis voor stabiliteit zorgen. De afstemming van het onderstel en de besturing staan garant voor een perfecte controle onder alle omstandigheden.

Video: Langste elektrische drift met Porsche Taycan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Coureur verliest stuur tijdens Macau Grand Prix

Coureur verliest stuur tijdens Macau Grand Prix

Chevrolet C8 Corvette met Pandem bodykit

Dit is de eerste Chevrolet C8 Corvette met Pandem bodykit