in

Nick Heidfeld test de 1.900 pk Pininfarina Battista

Bijna twee jaar geleden introduceerde Automobili Pininfarina haar eerste productieauto op de Autosalon van Genève. Inmiddels bevindt de hypercar zich in zijn laatste ontwikkelfase en heeft de Italiaanse fabrikant Nick Heidfeld ingeschakeld om wat testritjes te maken op Nardo.

De Duitse coureur, die twaalf seizoenen Formule 1 reed en vier seizoenen Formule E, heeft niet alleen ervaring met de snelste raceauto’s op aarde maar ook met elektrische aandrijving. Dat komt goed uit want de Pininfarina Battista heeft een 120 kWh-accupakket en vier elektromoten.

Pininfarina heeft de elektrische aandrijflijn gekocht bij Rimac en de cijfers zijn dan ook vergelijkbaar met Rimac’s nieuwe hypercar. 1.900 pk en 2.300 Nm koppel. Rechtuit zal de Battista moeilijk te verslaan zijn met zoveel vermogen, nul tot driehonderd kilometer per uur gaat namelijk in 11 seconden.

Logischerwijs is Heidfeld razend enthousiast over de Battista, hij wordt tenslotte betaald door Pininfarina. Volgens de Duitser is de snelheid ongekend en zijn de rijeigenschappen exceptioneel. Dat moeten we dan maar geloven, het enige wat wij kunnen beoordelen is het design. Laat je mening maar achter in de comment sectie.

Video: Nick Heidfeld test de 1.900 pk Pininfarina Battista

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 550 Breadvan

Ferrari 550 Breadvan komt van een Nederlandse auto-ontwerper

Saab 9-3 Sport Estate Aero

Op de Rollenbank – Saab 9-3 Sport Estate Aero