in

Rimac C_Two ondergaat crashtests

In de aanloop naar zijn lancering in 2021 ondergaat de Rimac C_Two een intensief testprogramma, waaronder een uitgebreid crashtestprogramma. In geval Richard Hammond weer van een berg rolt. Vorig jaar zagen we hoe de Rimac C_Two een eerste serie crashtests onderging, vandaag zien we ronde twee.

Deze testronde bestaat uit de zeer veeleisende 56 km/, 40% overlap impacttest. Van een 2 miljoen euro kostende hypercar mag je verwachten dat het deze test met vlag en wimpel doorstaat, en dat deed het C_Two-prototype ook. Er was geen schade aan de monocoque, wat betekent dat er zo goed als geen vervorming van de cabine was, indringing van de pedalen of buitensporige krachten op de bestuurder en passagier.

In totaal zullen elf prototypes van de Rimac C_Two worden vernietigd tijdens crashtests om het wereldwijde homologatieproces te voltooien. Hierdoor zal de uiteindelijke productieauto in elke afzonderlijke markt over de hele wereld verkocht kunnen worden.

Video: Rimac C_Two ondergaat crashtests

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Werken houten drijfstangen in een motor

Werken houten drijfstangen in een motor

Datsun 280Z krijgt eerste wasbeurt in 44 jaar!

Datsun 280Z krijgt eerste wasbeurt in 44 jaar!