in

Richard Hammond praat uitgebreid over zijn laatste crash

Richard Hammond begint langzamerhand de Pastor Maldonado onder de autojournalisten te worden. De Brit heeft een aantal flinke crashes meegemaakt en tijdens zijn laatste spektakelstuk dacht hij het zelfs niet te overleven. Dat deed hij gelukkig wel maar de Rimac Concept One kwam geheel verwoest tot stilstand waarna de elektrische hypercar in brand uitbrak.

Hammond kwam er vanaf met een gebroken knie, waar nu een paar titanium schroeven in zitten, en dat het daarbij is gebleven mag echt een wonder heten. In deze video van DriveTribe analyseert hij samen met oprichter Mate Rimac de crash. Data toont aan dat Richard ongeveer 30 meter door de lucht vloog, een andere weg raakte en daarna ongeveer 70 meter verder rolde.

Rimac heeft tot dusver 8 Concept Ones gebouwd en dit exemplaar was een klantenauto. Het vernietigde model zal wel gewoon verschijnen in het tweede seizoen van The Grand Tour, aangezien de opnames al klaar waren toen Hammond’s ongeluk plaatsvond.

Voor de video moet je wel even de tijd nemen, want hij duurt ruim 26 minuten, maar dan ben je ook wel helemaal op hoogte van de crash, waarom het gebeurde, de Rimac Concept One en of Hammond nu stopt met The Grand Tour.

Video: Hammond praat over zijn laatste crash

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar XE SV Project 8 is een extreme sportsedan

Jaguar XE SV Project 8 is een extreme sportsedan

Porsche Cayman GT4 doet een opportunistische inhaalactie