in

Richard Hammond crasht in een Rimac One

Richard Hammond is naar verluidt ontsnapt aan ernstig letsel nadat hij bij een stevige crash betrokken was tijdens opnames voor The Grand Tour Season 2 met een Rimac Concept One.

Hammond nam op zaterdag deel aan de Hemberg Hillclimb in Zwitserland en onderstaande video toont het moment dat de Brit de controle over de 1.088 pk sterke elektrische hypercar verliest. Het lijkt erop dat de 47-jarige presentator te hard de bocht in duikt, waarna de Rimac het talud afrolde en ondersteboven tot stilstond kwam. De beelden stoppen op het moment dat de auto van de weg af schiet.

De Grand Tour heeft in een verklaring bevestigd dat Hammond na de crash naar het ziekenhuis werd gevlogen met een helikopter en een gebroken knie heeft. In de verklaring staat dat “[he was] concious and talking, and climbed out of the car himself before the vehicle burst into flames“.

Video: Richard Hammond crasht in een Rimac One

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi S4 B5 B-Turbo

1200 pk Audi S4 B5 Biturbo haalt 300 km/h in 800 meter

IndyCar Texas 600 Highlights

IndyCar 2017 – Texas 600 Highlights