in

Nico Hulkenberg over het verschil tussen F1 en LMP1

In de jaren ’60, ’70 en deels ’80 was het heel normaal dat Formule 1-coureurs ook in andere raceklassen actief waren. Het ene weekend reden de coureurs Formule 1, het andere weekend sportscar races of zelfs Formule 2. Ondanks dat het nu stukken veiliger is dan toen mogen Formule 1-coureurs niet voor andere teams rijden, ze zijn gekoppeld aan één merk en daar moeten ze zich volledig op focussen. Er is echter een coureur die het wel voor elkaar gekregen heeft, Nico Hulkenberg.

Nico rijdt dit seizoen met Force India in de Formule 1 en zal voor Porsche uitkomen tijdens de 24 uur van Le Mans, een droom die uitkomt voor de Duitser. Beide auto’s zijn natuurlijk compleet verschillend en dus moet Nico regelmatig testen om aan de Porsche 919 Hybrid te wennen. Als je de rondetijden vergelijkt op bijvoorbeeld het circuit van Silverstone dan is een Formule 1-auto ongeveer 7 seconden sneller dan een LMP1-auto. Dat valt nog best mee als je bedenkt dat een LMP1 ruim 200 kg zwaarder is.

In onderstaande video probeert Nico aan Chris Harris uit te leggen wat het verschil is tussen een F1 en een LMP1.

Video: Nico Hulkenberg over verschil F1 en LMP1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ryan Tuerck's nieuwe 2JZ Scion FR-S

Ryan Tuerck’s nieuwe 2JZ Scion FR-S

Mazda 3 is extreem in alle vormen

Mazda 3 is extreem in alle vormen