in

Nico Rosberg bestuurt de Ferrari Monza SP1 in Maranello

Nico Rosberg, wereldkampioen Formule 1 met Mercedes in 2016, bezocht het Ferrari museum in Maranello en mocht na een lunch bij mama Rosales rijden in twee bijzondere Ferrari’s. In het museum bekijkt hij epische klassieke auto’s, indrukwekkende Ferrari F1-auto’s en de snelste en krachtigste hypercars. Tussendoor bezocht hij de Ferrari-productielijn waar hij de 488 Pista’s direct vanaf de productielijn ziet rollen.

Hij begint na de lunch met een ritje door de bergen in een Ferrari F8 Tributo, de opvolger van de 488 GTB. De F8 heeft een achter de voorstoelen geplaatste 3,9-liter grote V8. Die achtcilinder stampt er 720 pk en 770 Nm uit en daarmee heeft hij de krachtigste V8 die Ferrari ooit in een straatauto plaatste.

Tenslotte gaat Rosberg naar Fiorano – het Ferrari-testcircuit – voor een aantal hot laps in één van de 160 Limited Edition’s Ferrari Monza SP1. De SP1 is een echte single seater. Met 800 pk is het de krachtigste motor die Ferrari ooit (voor een ‘normale’ auto) heeft gemaakt. Hij is sterk genoeg om de 1.500 kilo wegende SP1 van 0-100 km/u te stuwen in 2,9 seconden en hij stopt pas bij 300 km/u. Misschien dus toch maar een helm dragen als je in de SP1 gaat rijden. O ja, het prijskaartje bedraagt 1,7 miljoen.

Video: Nico Rosberg in de Ferrari Monza SP1

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes-AMG-G63 Oud vs Nieuw

Mercedes-AMG G63: Oud vs Nieuw

Best Driver's Car 2019 Highlights

Best Driver’s Car 2019 Highlights