in

Niemand bij Mercedes-AMG F1 is blij na de GP van Rusland

Normaal gesproken zou een team dolenthousiast zijn na een 1-2 overwinning, maar na afloop van de Grand Prix van Rusland waren er nauwelijks lachende gezichten te ontdekken bij Mercedes-AMG F1. Dat had allemaal te maken met de teamorder die teambaas Toto Wolff besloot uit te vaardigen.

Valtteri Bottas reed op zaterdag naar pole position, had op zondag de race onder controle en zou, afgezien van eventuele incidenten, geheid de Grand Prix van Rusland gaan winnen. Halverwege de race kwam er echter een teamorder, Bottas moest Hamilton voorbij laten om de positie van de Brit veilig te stellen. De Fin, duidelijk tweede coureur bij Mercedes-AMG F1, deed wat hem gevraagd werd en ging aan de kant voor Hamilton. De Brit won vervolgens de race en loopt hierdoor 10 punten uit op Vettel in de strijd om het kampioenschap.

Teamorders horen bij de sport, Barrichello, Webber, Coulthard, Massa, er zijn legio coureurs gevraagd om hun positie af te staan. In het geval van Bottas was het een logische beslissing, met nog 5 races te gaan moeten er zoveel mogelijk punten van Vettel afgesnoept worden. Dat begreep Bottas ook wel, zelfs Vettel vond de teamorder “volkomen logisch”. Maar dat wil niet zeggen dat het leuk is.

Video: Interviews Toto, Hamilton & Bottas

Interview Hamilton

Interview Bottas

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verstappen Sky Sports blikken terug op inhaalrace in Sochi

Verstappen en Sky Sports blikken terug op inhaalacties in Sochi

NASCAR-Finish Roval

De ontknoping van NASCAR’s eerste race op een Roval