in

Nieuw Hillclimb Monster: Mercedes SLK340 Judd V8

Hillclimb-veteraan Reto Meisel, die jullie misschien nog wel kennen van zijn 190E DTM Judd V8, heeft een nieuwe hillclimb raceauto en die maakte afgelopen weekend zijn debuut.

Als basis werd een Mercedes SLK genomen die aangepast werd om deel te nemen aan internationale hillclimb races in de E1 categorie. In deze klasse mag men uitgebreide aanpassingen doen aan het chassis en de aerodynamica, wat duidelijk te zien is aan deze SLK. De complete auto herontworpen en gebaseerd op de SLS AMG GT3 raceauto, met als doel natuurlijk om zoveel mogelijk downforce te generen.

Onder de kap ligt een 3.4-liter V8-motor afkomstig van het Engelse bedrijf Judd, deze perst er 610 pk en 430 Nm koppel uit. Dat zijn geen enorme cijfers, maar als je bedenkt dat de SLK maar 780 kg weegt wordt het geheel best indrukwekkend.

Hieronder zien we de Mercedes SL340 Judd V8 en Reto Meisel voor het eerst in actie tijdens Verzegnis 2016. Speakers open!

Video: Mercedes SLK340 Judd V8

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2016-Indy-500-Start

IndyCar 2016 – Indianapolis 500 Highlights

Chris Harris Top Gear Circuit

Chris Harris laat zien hoe je het nieuwe Top Gear circuit domineert