in

Nieuwe Aston Martin V12 Vantage gespot

De V12 Vantage is altijd het topmodel geweest van het kleine Aston Martin-model. Lange tijd leek het erop dat het Britste merk geen twaalfcilinder meer in de neus zou leggen van de Vantage, maar men maakt nog één keer een uitzondering. Of 333 keer, om precies te zijn.

De nieuwe V12 Vantage krijgt de machtige 5.2-liter twin turbo V12-motor die ook in de DB11 en DBS Superleggera ligt. Met 700 pk en 753 Nm koppel is dit de sterkste Vantage ooit. Hij accelereert in 3,4 seconden naar 96 km/h en trekt door naar een topsnelheid van 322 km/h. De twaalfcilinder is gekoppeld aan een achttraps automaat, geen handbak dus zoals bij het vorige model.

De Aston Martin V12 Vantage is een stuk breder dan het V8-model. De spoorbreedte is met 4 cm toegenomen en de carrosserie oogt lekker agressief. Er is een grotere grille met stevige splitter onder de bumper en aan de achterkant zien we een heftige diffuser met twee centraal geplaatste uitlaatdempers. De achterspoiler moet de kont van de V12 Vantage op de weg gedrukt houden en zou bijdragen aan 200 kg downforce.

Zoals gebruikelijk met dit soort limited editions zijn alle exemplaren al uitverkocht. Wanneer hij officieel aan klanten geleverd wordt is nog niet duidelijk. Tot die tijd kun je hier kijken naar V12 Vantage-video’s van vorige generaties, met atmosferische motors!

Video: Nieuwe Aston Martin V12 Vantage gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1-banden onder een straatauto

Formule 1-banden onder een straatauto?!

Defenture Vector

Defenture Vector, de Nederlandse trots binnen Defensie!