in

V12 Vantage S met handbak, de perfecte Aston Martin?

De Aston Martin Vantage bestaat alweer ruim 11 jaar en het Britse merk heeft dit model tot in den treure uitgemolken. Er zijn maar liefst 15 verschillende versies van gemaakt terwijl het design sinds 2005 nagenoeg hetzelfde is gebleven. Gelukkig is het design nog altijd oogstrelend en dus is het niet erg dat Aston Martin weer een nieuwe versie introduceert, de V12 Vantage S met handbak.

De V12 Vantage S werd in 2013 geïntroduceerd en omschreven als de ultieme Aston Martin Vantage, lichter, krachtiger en directer dan de standaard V12 Vantage. Maar de V12 S werd enkel geleverd met een semi-automatische Sportshift III-transmissie en dat terwijl echte liefhebbers natuurlijk een handbak willen hebben. Gelukkig is grote baas Andy Palmer zelf ook fan van de handgeschakelde versnellingsbak en dankzij hem is er nu een versie die de 573 pk sterke V12 koppelt aan een bak met drie pedalen en zeven overbrengingen.

Carfection test de handgeschakelde V12 Vantage S en probeert uit te vinden of dit antieke recept heeft geleid tot de perfecte Aston Martin.

Video: V12 Vantage S met handbak

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

V12 Vantage S met handbak, de perfecte Aston Martin?

Reageer op deze video