in

Nieuwe Audi R8 LMS Betrapt op Monza

We zagen eerder al de straatversie van de nieuwe Audi R8 testen op de Nordschleife en blijkbaar loopt de ontwikkeling van de daarop gebaseerde raceauto niet ver achter. Audi heeft namelijk de nieuwe Audi R8 LMS naar Monza gestuurd voor hoge snelheid testen, geheel onopgemerkt is deze test echter niet gebleven.

De Audi R8 LMS draait alweer sinds 2009 mee op het strijdtoneel en in 2012 verscheen de doorontwikkelde R8 LMS Ultra. Daarmee behaalde Audi diverse overwinningen waaronder de 24 uur van Nurburgring in 2012 en het FIA GT in 2013. Met de komst van een nieuwe R8 kan Audi natuurlijk niet blijven racen met het oude model en dus wordt er hard gewerkt aan de opvolger.

Specificaties zijn natuurlijk nog niet bekend, maar aangezien het oude model over een V10 met 570 pk beschikte verwachten wij minstens hetzelfde. Wat voor motor ligt er achterin denken jullie?

Video: Nieuwe Audi R8 LMS Betrapt op Monza

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Cadillac CTS V-Sport: Goodfellas Style

Cadillac CTS V-Sport: Goodfellas Style

Sneeuwpret met een Audi 200 Turbo

Sneeuwpret met een Audi 200 Turbo