in

Audi R8 LMS Ultra in handen van Chris Harris

Auto reviews zijn leuk omdat ze ons informatie verschaffen over een auto die we zelf waarschijnlijk nooit kunnen betalen/rijden. In deze categorie kun je ook raceauto’s plaatsen, auto’s die zelfs voor journalisten haast ontastbaar zijn. Chris Harris krijgt het echter regelmatig voor elkaar en vandaag kruipt hij achter het stuur van een Audi R8 LMS Ultra.

Eerder zagen we Harris al in raceauto’s van McLaren, BMW, Deltawing, PorscheLola en vandaag dus van Audi. De R8 LMS Ultra is een zeer succesvolle raceauto, met dit jaar de titel in het FIA GT kampioenschap en in voorgaande jaren de overwinning tijdens de 24 uurs races van Spa en Nurburgring.

De 339.000 euro kostende Audi R8 LMS, ex belastingen, heeft een V10 achterin liggen welke 570 pk levert. Dit vermogen is echter afhankelijk van de restrictor en balance of performance tests, het vermogen verschilt dus per kampioenschap. De auto is voorzien van achterwielaandrijving in plaats van de standaard quattro-aandrijving omdat vierwielaandrijving niet toegestaan is in GT3 series. De R8 LMS Ultra heeft een sequentiële zesversnellingsbak en geavanceerde traction control. Dit maakt het de perfecte gentleman’s racer volgens Chris omdat de auto gemakkelijk te besturen is en foutjes minder hard afstraft.

De eerstvolgende race van de R8 LMS Ultra is de 24 uur van Daytona, tevens de eerste race van het nieuwe United Sportscar Championship. Chris Harris vraagt alvast of hij mee mag doen.

Video: Audi R8 LMS Ultra Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Alfa Romeo Giulia Spider Veloce

Petrolicious – Alfa Romeo Giulia Spider Veloce

Robby Gordon Vol Gas Van Duinen

Robby Gordon Vol Gas Van Duinen