in

DRIVE – Chris Harris Test Nissan DeltaWing

Niet Top Gear, niet Fifth Gear maar DRIVE en Chris Harris kregen een unieke kans om op Road Atlanta de Nissan DeltaWing te testen. Dit wordt een prachtige video!

Over de Nissan DeltaWing hebben we redelijk wat video’s gepost, helaas meestal in negatieve zin omdat de Nissan DeltaWing tijdens Le Mans en tijdens de training voor ‘Petit Le Mans’ van de baan gerost werd door twee knullige coureurs. Maar we moeten niet vergeten dat de Nissan DeltaWing een prachtige, werkende, concept car is. Ze werden 5e overall tijdens Petit Le Mans, een fantastische prestatie!

Normale Formule auto’s hebben vleugels nodig om downforce te creëren om hard door de bocht te gaan, maar tegenwoordig veroorzaken die vleugels zoveel turbulentie achter de auto dat het voor andere auto’s haast onmogelijk is om in te halen. Ben Bowlby, de ontwerper van de DeltaWing, kwam met een compleet nieuw concept voor een Formule auto waarbij de auto slechts 420 kg weegt en de motor slechts 300 pk produceert. Desondanks is de DeltaWing vele malen sneller dan iedereen had verwacht en genereert de auto 4G in de eerste bocht van Road Atlanta, dat zijn Formule 1 krachten. Stel je eens voor wat er mogelijk is als de motor 450-500 pk produceert!

Benieuwd wat Chris Harris van de DeltaWing vindt? Check dan snel zijn review en de uitleg van ontwerper Ben Bowlby hieronder.

Video: Chris Harris Test Nissan DeltaWing

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Badd GT is de snelste ooit: 455 km/h

Badd GT is de snelste ooit: 455 km/h

V8 Supercars 2012 - Shake-down Nissan Altima V8

V8 Supercars 2012 – Shakedown Nissan Altima V8