in

Nieuwe Audi RS3 Sportback gespot op de ‘Ring

Tijdens een testsessie van de ‘Industry Pool’ op de Nürburgring Nordschleife kwam ook de nieuwe Audi RS3 Sportback in actie. En de testrijders was redelijk aan het stampen met de hot hatch.

De video laat zien dat er op de limiet gereden werd met de Audi RS3, met soms een wieltje naast de baan en het geluid van banden die tot het extreme getest werden. De auto was goed ingepakt, met camouflage over de belangrijkste carrosseriedelen, maar de grote luchtinlaten, brede wielkasten en de twee ovale uitlaten laten duidelijk zien dat we hier met de RS3 te maken hebben.

De huidige generatie Audi RS3 heeft een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor die 400 pk en 480 Nm koppel produceert. Wat er in de neus van de nieuwe uitvoering ligt is nog niet bekend, maar reken er maar op dat Audi het de Mercedes-AMG A45 moeilijk wil maken. Wij gokken op minstens 420 pk.

Het quattro-vierwielaandrijvingssysteem is natuurlijk standaard met een automatische transmissie met dubbele koppeling. Als de geruchten kloppen dan is er ook een Drift-modus, net als in de snelle hatchbacks van Ford en Mercedes-AMG. De RS3 Sportback zal later dit jaar onthuld worden.

Video: Nieuwe Audi RS3 Sportback gespot op de ‘Ring

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McRae wint wederom Leadfoot Hillclimb met 880 pk Impreza WRC

McRae wint 2020 Leadfoot Hillclimb met 880 pk Impreza WRC

Volkswagen Golf R Mk8

Ook de Volkswagen Golf R Mk8 is gespot