in

Mercedes-AMG A45 S klokt Nordschleife in 7:48 min

In november 2019 nam Sport Auto-testrijder Christian Gebhardt de nieuwe Mercedes-AMG A45 S mee naar de Nordschleife voor een getimede ronde.

Uitgerust met Pirelli P Zero Trofeo R MO1 semi slicks wist Christian de 421 pk sterke hot hatch naar een tijd van 7:48.8 minuten te sturen. De Mercedes-AMG A45 S was 8 seconden langzamer dan de super exclusieve Renault Megane RS Trophy R en 5 seconden langzamer dan de Honda Civic Type R.

Het blijft lastig om een directe vergelijking te maken tussen rondetijden aangezien er steeds andere banden worden gebruikt. Daarnaast zijn de tijden van Renault en Honda neergezet door de fabrikant, en die prepareren hun auto’s voor optimaal resultaat. Zo had de Civic Type R een halve rolkooi, geen achterbank en geen infotainment systeem. Sport Auto is onafhankelijk en daarom de meest betrouwbare bron voor Nordschleife rondetijden.

Volgens Sport Auto had het rondje nog een seconde of wat sneller kunnen zijn. Na de sprong bij Pflanzgarten 2 schoot de versnellingsbak in neutraal, te zien bij 7:55.

Video: Mercedes-AMG A45 S Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari Roma

Ferrari Roma gearriveerd in Nederland

Lexus LX Crash

Lexus LX wordt metershoog gelanceerd in straatrace