in

Honda Civic Type R is de snelste FWD op Spa-Francorchamps

Op de Nordschleife vechten Volkswagen, Seat, Renault en Honda al jaren om de titel snelste FWD-auto, maar gek genoeg hebben de fabrikanten geen enkele interesse om dit ook op andere circuits te doen.

Een paar jaar geleden nam Honda het op zich om vijf Europese circuits te bezoeken en het baanrecord van voorwielaangedreven auto’s te verbreken met de FK2 Civic Type R. Voor zover wij weten heeft geen enkele andere fabrikant een aanval geplaatst op deze tijden en dus keert Honda nu zelf maar terug naar de circuits met de nieuwere FK8-generatie Civic Type R.

Super GT-coureur Bertrand Baguette ging met de Honda naar Spa-Francorchamps en reed een rondje van 2:53.72 minuten, 3.19 seconden sneller dan de FK2. Het allersnelste rondje van een straatauto op Spa is overigens in handen van de Koenigsegg One:1.

Honda vervolgt de aanval op haar eigen records op Silverstone, Estoril en de Hungaroring.

Video: Honda Civic Type R op Spa-Francorchamps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

UGR-Lamborghini-haalt-417-kmh-op-de-halve-mijl

UGR Lamborghini haalt 417 km/h op de halve mijl

Blauwe LaFerrari Nick Mason

Pink Floyd drummer Nick Mason heeft een blauwe LaFerrari