in

Nieuwe Audi RS3 vs A45 S vs Golf R vs M2

De nieuwe Audi RS3 maakt zijn opwachting in deze dragrace van CarWow. De gifgroene hot hatch neemt het op tegen zijn grootste rivalen, de Mercedes-AMG A45 S en de Volkswagen Golf R. Om deze dragrace nog interessanter te maken staan er ook nog twee achterwielaangedreven machines in de line-up, een BMW M2 en een Porsche Cayman GTS.

De nieuwe RS3 wordt aangedreven door een 2,5-liter turbomotor met 5 cilinders die 400 pk en 500 Nm koppel levert. Daarnaast hebben we de A45 S van AMG, met een 2.0-liter viercilinder turbomotor die 420 pk en 500 Nm produceert. De Golf R heeft eveneens een 2.0-liter viercilinder turbomotor maar die is bij lange na niet zo krachtig, 320 pk en 420 Nm koppel.

Tot slot zullen we nog even de statistieken van de achterwielaandrijvers opnoemen. De twin turbo zes-in-lijn van de M2 heeft een inhoud van 3.0-liter en levert 410 pk en 550 Nm koppel. De Porsche wordt aangedreven door een atmosferische 4-liter zescilindermotor met 400 pk en 420 Nm. Het is de lichtste auto in deze line-up met een gewicht van 1.480 kg en de enige met een handbak.

Nu alle cijfers bekend zijn is het tijd om de dragrace te bekijken. Welke auto legt de Audi RS3 het vuur aan de schenen?

Video: Nieuwe Audi RS3 vs A45 S vs Golf R vs M2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet met Powerbox

Op de Rollenbank – Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet met Powerbox

Bugatti Chiron Super Sport op een natte Nürburgring

Bugatti Chiron Super Sport op een natte Nürburgring is angstaanjagend