in

Nieuwe BMW M3 G80 gespot bij de ‘Ring

De huidige generatie BMW M3, de F80, werd geïntroduceerd in 2014 maar in mei 2018 werd de productie al stopgezet. De M3-motor overschreed de WLTP emissiewaarden waardoor het motorblok voorzien moest worden van een partikel-filter. Dat vond BMW niet moeite waard omdat men al op het punt stond de nieuwe generatie 3-serie, G20, te introduceren en daarmee ook de ontwikkeling van de nieuwe M3 van start ging.

Het legendarische M-model is al aan het testen op het klassieke testterrein van BMW, de Nürburgring, en spotter Mike wist als eerste bewegende beelden te maken van de G80 M3. De G80-versie zal naar verwachting wat gewicht verliezen in vergelijking met de F80 M3 en er zijn ook geruchten dat er zelfs een ‘puristen’ versie komt met achterwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak.

Hoewel het nog moet worden bevestigd, is het vrij aannemelijk dat de nieuwe M3 een variant krijgt op de 480 pk sterke twin turbo zes-in-lijn S58 die ook te vinden is in de nieuwe X3 M en X4 M. Naar verwachting zal de G80 in september debuteren op de International Motor Show in Frankfurt. Begin 2020 zal de auto zijn opwachting maken in de showrooms.

Video: Nieuwe BMW M3 G80 gespot bij de ‘Ring

Nieuwe BMW M3 G80 gespot bij de ‘Ring

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *