in

Wat is er anders aan de nieuwe BMW 3 Serie?

Een van de grootste aankondigingen op de 2018 Paris Motor Show is de nieuwe BMW 3 Serie. In deze video bespreekt Henry Catchpole van Carfection de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het vorige model.

De zevende generatie 3 Serie, typenummer G20, is langer, breder en heeft een grotere wielbasis dan zijn voorganger. Het goede nieuws is echter dat ondanks de grotere afmetingen, de 3 Serie een kleine 55 kg lichter is geworden. De gewichtsverdeling, 50-50, en het verbeterde onderstel moeten ervoor zorgen dat de BMW nog beter stuurt dan voorheen.

Volgens Catchpole vind je de grootste wijzigingen aan de G20 3 Serie in het interieur. Er is een nieuw stuurwiel, een herontworpen transmissietunnel en het meest opvallende is dat de nieuwe 3 Serie geen ouderwetse handrem meer heeft, maar een elektrische variant. Daarnaast zijn de tellers voor de bestuurder nu digitaal, net als in de 8 Serie en Z4, en is er een ander infotainmentsysteem voorzien van touchscreen en connectedDrive.

Zoals gebruikelijk zijn er diverse opties die je als koper kunt aanvinken, waaronder een adaptief onderstel en een sperdifferentieel. Bij de introductie zijn er verschillende benzine- en dieselmotoren beschikbaar. De 320i en 330i krijgen een viercilinder benzinemotor met respectievelijk 184 en 258 pk. De 318d en 320d hebben eveneens een vier-in-lijn, maar dan met 150 pk en 190 pk. De enige zescilinder is voorlopig de 330d, met 265 pk.

De nieuwe BMW 3 Serie komt in maart 2019 naar Nederland.

Video: Nieuwe BMW 3 Serie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R mist Dashcammer op een haar

Nissan GT-R mist dashcammer op een haar

Mitsubishi Lancer Evo J-Spec

J-Spec Mitsubishi Lancer Evo 8 bij Oberhallau Hillclimb