in

Nieuwe BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 vs Audi RS5

Nu de nieuwe BMW M4 beschikbaar is heeft CarWow de sportauto naast zijn rivalen van Mercedes-AMG en Audi gepositioneerd voor een dragrace. Om erachter te komen wat de snelste Duitse coupé is, neemt de M4 Competition het op tegen een AMG C63 S en een RS5.

Onder de motorkap van de BMW vinden we een 3.0-liter zes-in-lijn met twee turbo’s die 510 pk en 660 Nm koppel levert. Net zoveel vermogen als de C63 S haalt uit zijn 4.0-liter twin turbo V8-motor, maar dan met 700 Nm aan koppel. Tot slot is er nog de RS5, die een 2,9-liter V6 heeft die 450 pk en 600 Nm koppel produceert.

De Audi lijkt de underdog op basis van vermogen, maar hij heeft één belangrijk voordeel: Quattro! Zowel de BMW als de AMG moeten het doen met achterwielaandrijving en dat zal bij de start van de kwart mijl dragrace een nadelige rol spelen.

Naast de kwart mijl races zien we ook nog twee rollende races en een remtest.

Video: Nieuwe BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 vs Audi RS5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG GT Black Series bezoekt TT Circuit Assen

Mercedes-AMG GT Black Series bezoekt TT Circuit Assen

Op de Rollenbank - Audi A4 1.8 TFSI

Op de Rollenbank – Audi A4 1.8 TFSI