in

Nieuwe Ford GT MkII is de meest extreme Ford GT ooit!

Ford Performance en Multimatic Motorsport hebben op het Goodwood Festival of Speed de Ford GT Mk II onthuld. Deze circuitauto wordt in een gelimiteerd aantal van slechts 45 stuks geproduceerd tegen een prijs van 1.2 miljoen dollar.

De gedachte achter de Ford GT Mk II is dat de raceauto’s gelimiteerd worden door reglementen voor officiële races en de Balance of Performance. Met de Ford GT Mk II is het reglementenboek uit de garage gesmeten om het volledige potentieel van de Ford GT te benutten.

Zo is de 3.5-liter EcoBoost-motor nu in staat om ruim 700 pk te produceren, 200 pk meer dan de raceauto’s die de 24 uur van Le Mans wonnen. De motor is gekoppeld aan dezelfde zeventraps dual-clutch transmissie als die in de straatversie, maar is speciaal gekalibreerd voor gebruik op het circuit. Een set vijfvoudig instelbare DSSV-schokdempers geven de Ford een lagere rijhoogte, wat zorgt voor een betere wegligging en optimale aerodynamische efficiëntie.

De grote tweedelige achtervleugel van de GT Mk II biedt meer downforce dan die op de raceversie van de Ford GT. De voorzijde is daarom voorzien van een geheel nieuwe splitter en diffuser. Verder zijn er luchtgeleiders aan weerszijden van de neus en nieuwe louvres in de spatborden. Die zorgen aan de voorzijde ook voor extra downforce, zodat de GT Mk II optimaal in balans is.

Het grotere motorvermogen gaat samen met extra remvermogen ten opzichte van de raceauto. De GT Mk II is voorzien van de koolstof-keramische Brembo-remschijven van de straatauto, 15,5 inch diameter vóór en 14,1 inch achter. Op de exclusieve gesmede aluminium 19 inch velgen zijn Michelin Pilot Sport GT-banden gemonteerd.

In de video hieronder neemt Henry Catchpole ons mee langs alle details van de nieuwe Ford GT MkII.

Video: Ford GT MkII

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Nieuwe Ford GT MkII is de meest extreme Ford GT ooit!

Reageer op deze video