in

Nieuwe Lamborghini Countach opent de Stelvio Pas voor 2022

De Stelvio Pas is een bergroute door de Italiaanse Alpen welke 200 jaar geleden gebouwd werd voor militairen, maar nu tot een van de mooiste routes van Europa behoort. Het is tevens een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen, maar met wat voor auto leg je deze spectaculaire route af? Die vraag stelde Ollie Marriage zichzelf ook, hij koos voor de nieuwe Lamborghini Countach.  

De 2022 Lamborghini Countach laat geen revolutie maar een evolutie zien qua styling. Het chassis en de motor zijn niet nieuw, beiden zijn afkomstig van de Sian/Aventador. De 6.5-liter V12 produceert zo’n 770 pk en daarnaast is er ook nog een elektromotor, deze zorgt voor nog eens 34 pk. Het totale vermogen is dus 804 pk en dit zorgt ervoor dat de nieuwe Countach in 2,8 seconden van 0 naar 100 schiet. 

Elke winter is ’s werelds beroemdste bergpas gesloten en in deze video van Top Gear opent Ollie de Stelvio Pas voor het zomerseizoen. Althans, hij kreeg als eerste bestuurder in 2022 toegang tot de pas. Een bewonderenswaardige video met de nieuwe Lamborghini Countach in de hoofdrol.

Video: Nieuwe Lamborghini Countach opent de Stelvio Pas

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Klokje Rond - Toyota Prius met 501.235 km

Klokje Rond – Toyota Prius met 501.235 km

Max Verstappen helm reveal

Max Verstappen Helm reveal Austrian GP