in

Nieuwe Mercedes-AMG A45 S vs oude AMG A45

Na vijf jaar is de derde generatie Mercedes-Benz A-klasse vervangen door een nieuw generatie, en dat betekent dat er ook een nieuw uitvoering van de AMG A45 is. In deze vergelijking van CarWow zien we de verschillen tussen de oude AMG A45 en de nieuwe AMG A45.

De auto’s zijn relatief vergelijkbaar qua vermogen, beide AMG’s hebben namelijk een 2,0-liter viercilinder turbomotor. In oude generatie levert de viercilinder 381 pk en 475 Nm koppel, dit vermogen gaat naar alle vier de wielen via een zeventraps DCT. De nieuwe A45 S heeft ook een 2,0-liter turbo en vierwielaandrijving, maar de motor levert nu 421 pk en 500 Nm koppel. Er is een extra tandwiel in de achttraps DCT, en hoewel de remschijven dezelfde afmeting hebben, heeft de nieuwe A45 S remklauwen met zes zuigers.

Volgens de testapparatuur van CarWow is de nieuwe Mercedes-AMG A45 S bijna een volle seconde sneller naar 96 km/h. Met 40 pk extra en meer remkracht is het niet zo gek dat de nieuwe A45 S beter presteert, maar gelukkig gaat deze vergelijking verder dan alleen prestaties. Mat van CarWow neemt ook de uiterlijke wijzigingen onder de loep, beoordeelt het interieur en belicht de praktische aspecten van de A45’s.

De vergelijking wordt afgesloten met een rijtest van zowel de oude als de nieuwe Mercedes-AMG A45.

Video: Nieuwe Mercedes-AMG A45 S vs oude AMG A45

Nieuwe Mercedes-AMG A45 S vs oude AMG A45

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *