in

Nieuwe Peugeot 2008 DKR is groter en krachtiger

Peugeot kende een moeilijk terugkeer naar Dakar met de 2008 DKR. Carlos Sainz crashte uit de rally tijdens stage vijf en Stephane Peterhansel eindigde buiten de top 10. De nieuwe Peugeot 2008 DKR 16 moet zorgen voor stage-overwinningen en misschien zelfs een plek in de top drie.

De achterwielaangedreven Peugeot is nu 200 mm langer, 200 mm breder en heeft minder overhang voor en achter voor betere off-road capaciteiten. De veranderende dimensies hebben geleid tot een agressievere houding en daarbij is de aerodynamica flink gewijzigd. De motorkap en de gigantische luchtinlaat op het dak zijn zwaar herzien, met het oog op een betere verdeling van de downforce.

Onderhuids is er ook flink wat veranderd, heel de ophanging is vernieuwd, de gewichtsverdeling is verbeterd en de wielen zijn nu van magnesium. De 3.0-liter twin-turbo V6 diesel levert nu 350 pk en 800 Nm koppel, de motor zou juist tijdens stages met veel bochtenwerk tijdwinst moeten opleveren.

Video: Nieuwe Peugeot 2008 DKR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lancer Evo Fail

Lancer Evo maakt heel snel kennis met karma

Helmcamera Road America IndyCar

Helmcamera van Josef Newgarden op Road America