in

Nieuwe Porsche 911 GTS Modellen

Na de Boxster GTS en de Cayman GTS heeft Porsche nu de 911 GTS modellen gelanceerd op basis van type 991.

De Porsche 911 GTS is verkrijgbaar in coupé en cabrioletuitvoering, met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. Net als de andere modellen met de ‘Grand Turismo Sport’ badge, krijgen de nieuwe 911’s iets meer vermogen, een aangepast chassis en onderstel en wat nieuwe designelementen.

De 3.8-liter zescilinder boxermotor levert in de nieuwe GTS-uitvoeringen 430 pk, waardoor de 911 Carrera GTS Coupé met PDK van 0-100 km/h sprint in 4,0 seconden (4,4 seconden met handgeschakelde zevenversnellingsbak). Elke 911 Carrera GTS heeft een topsnelheid van meer dan 300 km/h, waarbij de handgeschakelde, achterwielaangedreven Coupé het snelste is met 306 kilometer per uur.

Net als bij de andere GTS-modellen is het Sport Chrono Pakket standaard op de 911 Carrera GTS en Carrera 4 GTS. Dat geldt ook voor het actieve sportonderstel Porsche Active Suspension Management (PASM), dat de carrosserie met 10 mm verlaagt. Een sportuitlaat zorgt voor de onmiskenbare GTS sound.

Ook bij de Porsche 911 GTS zien we de bekende rood-zwarte kleurstelling. De brede wielkasten achter, matzwarte 20-inch lichtmetalen wielen met centrale wielmoer, zwarte uitlaatpijpen en de donker uitgevoerde bi-xenon koplampen met het Porsche Dynamic Light System geven de 911 GTS een krachtiger en sportiever uiterlijk. Vanaf november staan de nieuwe GTS-modellen bij de dealer, prijzen zijn nog niet bekend.

Video: Promo Nieuwe Porsche 911 GTS Modellen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twin Turbo Alfa Romeo 75 is uniek in de Driftsport

Twin Turbo Alfa Romeo 75 is uniek in de Driftsport

Auto's op deze veerboot laden is een hele uitdaging

Auto’s op deze veerboot laden is een hele uitdaging