in

Nieuwe Porsche 911 RSR is nog steeds atmosferisch

Nu Ferrari, Aston Martin, Ford en binnenkort ook Chevrolet zijn overgestapt op turbomotoren, zou het voor de hand liggen als Porsche hetzelfde deed. Gelukkig is dat niet het geval, de nieuwe 911 RSR heeft nog steeds een atmosferische zescilinder boxermotor en de inhoud is vergroot naar 4,2-liter. De motor levert 515 pk en is de grootste boxermotor die Porsche ooit voor een 911 heeft gebruikt.

Met de vorige generatie Porsche 911 RSR stapte de fabrikant over van een achterin geplaatste motor naar een in het midden geplaatste motor. Dat is in de nieuwe 911 RSR nog steeds het geval, maar de nieuwe boxermotor heeft een nieuw uitlaatsysteem met side pipes, net voor de achterwielen. Dat betekent een korter uitlaatsysteem en dus minder gewicht. Maar klinkt hij nog net zo geweldig als de oude RSR?

De side pipes zijn ook beter voor de aerodynamica, zonder de twee uitlaatpijpen onder de kont hadden de ingenieurs van Porsche Motorsport meer vrijheid om de nieuwe diffuser vorm te geven. Hierdoor beschikt de 911 RSR over meer downforce en een betere optimalisatie van de luchtstroom aan de voorzijde en de zijkanten van de racer uit Weissach.

Porsche onthulde de nieuwe 911 RSR op Goodwood en ook zijn racedebuut voor het FIA World Endurance Championship beleeft de Porsche 911 RSR in Groot-Brittannië. De RSR gaat daar 1 september op Silverstone van start.

Video: Nieuwe Porsche 911 RSR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 27 Episode 4

Top Gear Season 27 Episode 4

Mini Cooper Supercharged V8 Burnout

Deze Supercharged V8 Mini is gebouwd voor burnouts