in

Nieuwe Porsche 992 GT3 RS gespot

De volgende generatie 911 GT3 komt er binnenkort aan, wat betekent dat Porsche ook al druk bezig is met de ontwikkeling van de hardcore RS-variant. Na het horen van de fantastische 4,0-liter zescilinder in de 992 GT3, kunnen we nu luisteren naar het geluid van de boxermotor in de 992 GT3 RS.

De laatste generatie GT3 RS produceerde 520 pk, verwacht wordt dat het nieuwe model ergens tussen de 530 en 550 pk heeft. Het is duidelijk dat Porsche ook op aerodynamisch vlak alle registers open trekt. Waar de voorzijde vooral gedomineerd wordt door enorme luchtinlaten en louvres op de wielkasten, is er aan de achterzijde van alles gedaan om downforce te genereren. Op de kont van de 992 GT3 RS zien we een kleine ducktail spoiler, een aanzienlijk grotere diffuser en een nog veel grotere, dubbeldeks achtervleugel.

Een prototype van de ultieme 992 werd door meerdere spotters gefilmd op de Nürburgring en beelden daarvan zie je hieronder. Het zal helaas nog wel even duren voordat Porsche de definitieve versie onthuld, naar verwachting eind 2021.

Video: Nieuwe Porsche 992 GT3 RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

gevaarlijke inhaalactie in Emmeloord

Gevaarlijke inhaalactie in Emmeloord

Op de Rollenbank - Smart City Coupé

Op de Rollenbank – Smart City Coupé