in

Nieuwe Rolls-Royce Ghost is de meest geavanceerde ooit

De nieuwe Rolls-Royce Ghost is onthuld met een scherper ontwerp en tal van nieuwe functies. In deze video neemt Rory Reid je mee langs de belangrijkste wijzigingen van de meest geavanceerde Rolls-Royce ooit.

De Ghost wordt aangedreven door een 6,75-liter V12-motor met dubbele turbo’s die 563 pk en 850 Nm koppel genereert. Rolls-Royce zegt dat deze motor een maximaal koppel levert vanaf slechts 1.600 tpm.

De twaalfcilinder is achter de vooras van de Ghost geplaatst, waardoor de sedan een perfecte 50/50 gewichtsverdeling heeft. Het vermogen wordt via een automatische ZF-transmissie met acht versnellingen naar alle vier de wielen gestuurd. De Ghost is uitgerust met Rolls-Royce’s Satellite Aided Transmission-systeem, dat GPS-gegevens verzamelt om de optimale versnelling voor naderende bochten te selecteren. De Ghost heeft ook vierwielsturing.

Qua formaat is de Rolls flink gegroeid, 89 mm langer (5,55 m) en 30 mm breder (2,15 m) dan zijn voorganger. Met een leeggewicht van 2.550 kg is de Ghost ook geen vlieggewicht. Dat heeft natuurlijk te maken met de enorme motor, het uitzonderlijk luxe interieur en maar liefst 100 kilo aan geluidswerend materiaal.

Prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend gemaakt, maar 4 ton is aannemelijk.

Video: Nieuwe Rolls-Royce Ghost

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Amerikaan gaat op vakantie met de Camper en Boot

Amerikaan gaat op vakantie met gigantische camper en boot

Op de Rollenbank - Lincoln Continental

Op de Rollenbank – Lincoln Continental