in

Nieuwe Rolls-Royce Ghost is de meest geavanceerde ooit

De nieuwe Rolls-Royce Ghost is onthuld met een scherper ontwerp en tal van nieuwe functies. In deze video neemt Rory Reid je mee langs de belangrijkste wijzigingen van de meest geavanceerde Rolls-Royce ooit.

De Ghost wordt aangedreven door een 6,75-liter V12-motor met dubbele turbo’s die 563 pk en 850 Nm koppel genereert. Rolls-Royce zegt dat deze motor een maximaal koppel levert vanaf slechts 1.600 tpm.

De twaalfcilinder is achter de vooras van de Ghost geplaatst, waardoor de sedan een perfecte 50/50 gewichtsverdeling heeft. Het vermogen wordt via een automatische ZF-transmissie met acht versnellingen naar alle vier de wielen gestuurd. De Ghost is uitgerust met Rolls-Royce’s Satellite Aided Transmission-systeem, dat GPS-gegevens verzamelt om de optimale versnelling voor naderende bochten te selecteren. De Ghost heeft ook vierwielsturing.

Qua formaat is de Rolls flink gegroeid, 89 mm langer (5,55 m) en 30 mm breder (2,15 m) dan zijn voorganger. Met een leeggewicht van 2.550 kg is de Ghost ook geen vlieggewicht. Dat heeft natuurlijk te maken met de enorme motor, het uitzonderlijk luxe interieur en maar liefst 100 kilo aan geluidswerend materiaal.

Prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend gemaakt, maar 4 ton is aannemelijk.

Video: Nieuwe Rolls-Royce Ghost

Nieuwe Rolls-Royce Ghost is de meest geavanceerde ooit

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *