in

Nieuwe Suzuki Jimny scoort maar 3 sterren in NCAP Crashtest

Het Euro NCAP heeft weer een aantal nieuwe modellen aan een crashtest onderworpen, waaronder de 2018 Suzuki Jimny. De veiligheidsinstantie beoordeelde de nieuwe generatie Jimny met slechts 3 sterren, waar 5 sterren mogelijk is.

Bij de frontale overlap crashtest was er onvoldoende druk in de airbag van de bestuurder om te voorkomen dat het hoofd contact kon maken met het stuurwiel. Daarnaast verplaatste het stuurwiel zich waardoor de score voor de borst werd beoordeeld als matig. Het passagierscompartiment werd uitgebreid vervormd bij de frontale overlap test, vooral rond het deurkozijn.

In de frontale crashtest werd op basis van dummymetingen de bescherming van de borst van zowel de bestuurder als de achterpassagier beoordeeld als marginaal. Uit een analyse van de voorstoelen en hoofdsteunen bleek tevens dat deze slechts marginale bescherming bieden tegen whiplash bij een aanrijding van achteren. Daarentegen geven de achterstoelen een goede bescherming.

De veiligheid voor volwassenen werd uiteindelijk beoordeeld met 73/100 en kinderen met 84/100. Waar de Suzuki Jimny echt tekort schiet is in voetgangersveiligheid, 52/100, en Safety Assist met 50/100. De verschillende crashtests met de kleine offroader kun je hieronder zien, een volledig verslag is te lezen op de site van Euro NCAP.

Video: 2018 Suzuki Jimny Crashtest

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Kan-Christian-Horner-een-Aston-Martin-Vantage-op-twee-wielen-besturen.

Kan Christian Horner een Aston Martin Vantage op twee wielen besturen?

Elektronische handrem test

Wat gebeurt er als je bij 192 km/h aan een elektronisch handrem trekt?