in

Nissan 370 Z heeft geen remmen meer bij 210 km/h

Als de remmen van je raceauto het niet meer doen en je weet dat een harde klap onvermijdelijk is, dan kun je alleen maar hopen op dit soort vangrails.

Het team achter Circuit of the Americas heeft een circuit gemaakt van wereldklasse, het is het enige FIA F1 gecertificeerde circuit in de Verenigde Staten en dat betekent een zeer hoog niveau van veiligheid. Mensen klagen weleens dat de circuits tegenwoordig te veilig zijn, waaronder wij als we eerlijk zijn, maar als je deze crash zit ben je toch maar wat blij met uitloopstroken en ‘state of the art’ vangrails.

Tim Bell, de bestuurder van deze Nissan 370Z, racete in de Continental Tire Sports Car Challenge-serie toen zijn remmen bij 210 kilometer per niet thuis gaven. De uitloopstrook had in dit geval beter van grind kunnen zijn, dat remt wat beter af als je geen remmen hebt, maar de FIA F1 gecertificeerde vangrails absorbeerde deze impact perfect.

Een stapeltje banden voor een vangrail absorbeert toch een stuk minder en daarom streven organisaties als de Sean Edwards Foundation en de Motorsport-Safety Foundation naar veiligere vangrails, iets waar Tim het ongetwijfeld mee eens is.

Video: Nissan 370 Z heeft geen remmen meer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Best Drivers Car 2014 - BMW M4 Hot Lap

Best Driver’s Car 2014 – BMW M4 Hot Lap

Best Drivers Car 2014 - Porsche 911 Turbo S Hot Lap

Best Driver’s Car 2014 – Porsche 911 Turbo S Hot Lap