in

Nissan Altima krijgt rupsbanden van Motorsports in Action

De Nissan Altima wordt in Canada standaard uitgerust met vierwielaandrijving en om dit te benadrukken vroeg de fabrikant aan Motorsports in Action om een Altima met rupsbanden te ontwikkelen, de Altima-te AWD.

De Altima-te AWD is een eenmalig project met Dominator-rupsbandsysteem van American Track Truck. De rupsbanden hebben een lengte van 1,22 meter, zijn 75 centimeter hoog en 38 centimeter breed. Omdat de rupsbanden oorspronkelijk bedoeld zijn voor pickup trucks, moest Motorsports in Action de Nissan Altima AWD op diverse punten aanpassen. Zo zijn de wielkasten maar liefst 18 cm verbreed, een tijdrovend proces volgens Nissan wat in totaal 150 uur in beslag nam.

Naast de rupsbanden en het verbreden van de wielkasten heeft Motorsports in Action ook het chassis en de ophanging aangepast voor de rijhoogte.

In de normale wereld heeft een auto met rupsbanden weinig voordelen, maar als je in een winterse omgeving woont, zoals in onderstaande promovideo, dan is het best handig. Ken Block heeft zijn Ford Raptor ook uitgerust met rupsbanden, voor exact dezelfde reden.

Video: Nissan Altima-te AWD

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini-bestuurder dubai-oregon

Lamborghini-bestuurder kent de wet beter dan politieagent

Mercedes-AMG ONE nader bekeken

Mercedes-AMG ONE nader bekeken