in

Deze Nissan GT-R/C wordt bestuurd door een Playstation Controller

De manier waarop Nissan een deel van haar fabriekscoureurs werft is uniek in de autosport. De Japanse fabrikant is namelijk de enige die coureurs werft op basis van hun prestaties in de digitale racewereld. We hebben het natuurlijk over Gran Turismo en de daaraan verbonden GT Academy.

In een nieuwe promotievideo combineert Nissan de virtuele racewereld met de echte racewereld, door een gemodificeerde GT-R te laten besturen door een DualShock4 Playstation controller. GT Academy-winnaar en NISMO-coureur Jann Mardenborough kreeg het zeldzame voorrecht om de Nissan GT-R/C rond Silverstone te sturen met de controller, vanuit een helikopter!

Deze Nissan is uitgerust met vier systemen die het stuur, de versnellingsbak, de remmen en het gaspedaal bedienen.
In totaal zitten er zes computers in de kofferbak die tot 100 keer per seconde de input bijwerken. De DualShock4 controller is ongewijzigd, maar sluit aan op een microcomputer die de joystick en de knoppen interpreteert en vervolgens naar de systemen aan boord van de auto stuurt.

Met de afstandsbediening stuurde Mardenborough de GT-R/C naar een topsnelheid van 210 km/h en hij wist ondanks de ongebruikelijke omstandigheden het korte circuit van Silverstone in 1:17.47 minuten te voltooien.

Video: Nissan GT-R/C

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ivan-Pezzolla-onboard-Pedavena-2017

Ivan Pezzolla’s imponerende run tijdens Pedavena Hillclimb 2017

Seat Leon Cupra 310 op de rollenbank

Op de Rollenbank – Seat Leon Cupra 310