in

Nissan NP300 Hardbody krijgt 0 sterren van NCAP

De Nissan NP300 Hardbody, een Zuid-Afrikaanse versie van de Navara, werd geëvalueerd door Global NCAP als onderdeel van de ‘Safer Cars for Africa’ campagne, en het resultaat is schokkend slecht.

De Nissan NP300 werd getest op een frontale botsing met een snelheid van 64 km/h en toen bleek dat de Hardbody zijn naam geen eer aan deed. De carrosserie schoof in elkaar als een leeg blikje sardientjes en werd als onstabiel beoordeeld. De stuurkolom brak niet en penetreerde de cabine waardoor de dummy in de borstkas werd geraakt. Zelfs met een airbag vertoonden het hoofd en de borstkas van de bestuurder zware verwondingen.

De airbag van de passagier deed wel zijn werk, maar toch liep de dummy lichte verwondingen op aan borstkas en benen. De NP300 Harbody kreeg 2 sterren voor de bescherming van kinderen, de lage score kwam door de beslissing van de fabrikant om een van de kinderzitjes niet volgens de instructies van het stoeltje te plaatsen.

Benieuwd hoe een met 0 sterren beoordeelde crashtest eruit ziet, bekijk dan onderstaande video.

Video: Nissan NP300 Hardbody krijgt 0 sterren van NCAP

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Formule 1 2008 Hamilton vs Massa

Tien jaar geleden won Hamilton zijn eerste wereldtitel na een bizarre race

BMW M850i Cabrio

BMW laat M850i Cabriolet zien in promovideo