in

Nissan Skyline GT-R Nismo 400R Review

Slechts 44 exemplaren van de Nissan Skyline GT-R Nismo 400R werden er gebouwd in de Nismo-fabriek in Japan, waardoor het zonder twijfel een van de zeldzaamste Skylines ooit gemaakt is.

De special edition van de R33 werd uitgebracht op 3 november 1997 en de R staat voor Racing. De ontwikkeling en productie lag in handen van NISMO, maar de RB26DETT-motor werd verder ontwikkeld en getuned door Reinik. NISMO zorgde verder voor verbeteringen aan de uitlaat, twin-plaatkoppeling, intercooler systeem en de remmen.

Aerodynamische updates omvatte bredere spatborden, nieuwe side skirts, een nieuwe achterbumper, een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten en een nieuw ontworpen motorkap en achterspoiler van koolstofvezel. De motor produceerde 400 pk maar kon met gemak 500 pk aan door hogere turbodruk.

Dat EVO TV één van de vierenveertig exemplaren heeft weten te bemachtigen voor een video is natuurlijk fantastisch, dit wil je dan ook niet missen.

Video: Nissan Skyline GT-R Nismo 400R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Mustang van plek 25 naar plek 1

1965 Ford Mustang rijdt van plek 25 naar plek 1 in drie ronden

Volkswagen fopt iedereen met achteruitrijdende trailer

Volkswagen fopt iedereen met deze achteruitrijdende trailer