in

Norris dankt Sainz voor perfecte samenwerking

Met Hamilton en Russell op versere medium-banden, waren Norris en Sainz eigenlijk kansloos voor de overwinning in Singapore. Tenzij ze zouden samenwerken om de Mercedessen achter zich te houden op de rechte stukken, en dat is exact wat de voormalig teamgenoten deden.

Ferrari-coureur Sainz gaf Norris expres een DRS, waardoor de McLaren te snel was om in te halen op de rechte stukken. Mede dankzij de DRS van Sainz slaagde Norris erin om de Mercedes-coureurs achter zich te houden en als tweede over de finish te komen.

Tegenover Sky Sports verklaade de McLaren-coureur “Er was voor mij geen reden om hem aan te vallen. Ik had al niet de snelste auto en ik zou daardoor ook mijn tweede plaats kunnen verliezen, dus een aanval zou te riskant zijn. Ik moest hard verdedigen en was blij toen ik zag dat Carlos van zijn gas ging, dat vond ik slim van hem.

Video: Norris dankt Sainz voor perfecte samenwerking

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Onboard bij George Russell tijdens dramatische ontknoping in Singapore

Onboard bij George Russell tijdens dramatische ontknoping in Singapore

Carlos Sainz reageert op tweede Grand Prix-zege

Carlos Sainz reageert op tweede Grand Prix-zege