in

Novitec Ferrari 812 N-Largo

Na de introductie van een redelijk beschaafde upgrade voor de Ferrari 812 Superfast, presenteert tuner Novitec nu hun N-Largo pakket voor de GT.

Zes jaar na de introductie van de allereerste F12 N-Largo, heeft Novitec ook diens opvolger dus de N-Largo behandeling gegeven en die is een stuk stijlvoller dan zijn voorganger. De nieuwe bodykit is gemaakt van de hoogste kwaliteit carbon fiber en volledig functioneel, met als enige puur decoratieve delen de carbon fiber delen bovenop de motorkap en de buitenspiegels.

De volledige vorm van de voorbumper is nieuw en de splitter hieronder verhoogt de neerwaartse druk bij hoge snelheid. De nieuwe, bredere wielkasten zijn aan de fabriekspanelen vastgemaakt, er hoeft dus niet meer gezaagd te worden in de originele carrosserie.

De bredere side skirts en side fins die de luchtstroom langs de flanken van de auto moeten sturen, zijn ook nieuw, evenals de achterbumper en diffuser. De koolstofvezel achtervleugel produceert ongeveer 23 kg downforce bij 200 km/h. De brede en lage stance van de 812 N-Largo komt door de Novitec sportveren die zijn afgesteld op de fabrieks-adaptieve dempers. De rijhoogte is hierdoor met 35 mm afgenomen.

In eerste instantie was Novitec niet van plan om de atmosferische 6,5-liter V12 meer vermogen te geven, 800 pk en 718 Nm koppel is meer dan de meeste eigenaren aankunnen. Maar aangezien klanten toch willen opscheppen dat hun Novitec 812 N-Largo meer vermogen heeft dan de standaard 812 Superfast, komen de Duitsers binnenkort met een ECU remap voor 840 pk en 751 Nm koppel. De sprint van 0-100 km/h zakt hierdoor naar 2,8 sec en de topsnelheid gaat naar 345 km/h.

Uiteraard heeft Novitec ook verschillende uitlaatsystemen ontwikkeld voor de Ferrari, variërend van gepolijste sierstukken, een RVS X-pipe tot aan het lichtgewicht Inconel-systeem met katvervanger. Het geluid is niets minder dan waanzinnig, alsof je naar een oude Formule 1-auto luistert. De rode Ferrari die je hieronder hoort en ziet had niet eens de luidste variant, de witte Ferrari had dat wel maar dat systeem is niet legaal in Europa en te luid.

In totaal zal Novitec slechts 18 exemplaren van de 812 Superfast ombouwen tot N-Largo.

Video: Novitec Ferrari 812 N-Largo

Het waanzinnige geluid van de 812 N-Largo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Indy 500 Highlights

IndyCar 2019 – Indy 500 Highlights

1500 pk Twin Turbo Shelby GT350R klokt 9 sec op de kwart mijl

1500 pk Shelby GT350R klokt 9 sec op de kwart mijl