Tags: 812 SuperfastFerrariNovitec

Novitec Ferrari 812 Superfast is best smaakvol

De Ferrari 812 Superfast heeft eigenlijk helemaal geen opsmuk nodig, zeker niet na het exemplaar van Mansory gezien te hebben. Gelukkig heeft tuner Novitec de 812 Superfast op een wat mildere wijze aangepast en dat is eerlijk gezegd best smaakvol gedaan.

In tegenstelling tot hun Largo-modellen (McLaren 720S, F12 Berlinetta, 488 GTB) is deze 812 Superfast niet voorzien van allerlei spoilers en vleugels. Novitec heeft enkel de diffuser, side-skirts, splitter, een deel van de voorbumper, achterspoiler en spiegelkappen vervangen door exemplaren van koolstofvezel. De toevoeging van deze zwarte accenten vormen een prima combinatie met de gele koest van de 812 Superfast. Een set verlagingsveren zorgt ervoor dat de rijhoogte 35 mm lager ligt en de wielkasten mooi opgevuld worden door de 21 inch Vossen op de vooras en 22 inch op de achteras.

Motorisch is er niets veranderd aan de atmosferische 6,5-liter V12 met 800 pk en 718 Nm koppel. Novitec zal in een later stadium nog wel met een upgrade komen, maar verwacht geen vermogensstijging zoals bij een turbomotor. Wat men wel heeft gedaan is een nieuw uitlaatsysteem van Inconel onder de Ferrari monteren. Dit resulteert in een gewichtsbesparing van elf kilo en een nog feller geluid van de twaalfcilinder.

Video: Novitec Ferrari 812 Superfast

Novitec Ferrari 812 Superfast is best smaakvol

Geen reacties op "Novitec Ferrari 812 Superfast is best smaakvol"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *