in

Novitec tuned Ferrari Monza SP1 naar 844 pk

De Ferrari Monza SP1 heeft met zijn 810 pk niet meer vermogen nodig. Maar dat hield tuner Novitec niet tegen om nog eens 35 pk extra uit de atmosferische 6,5-liter V12-motor te peuteren.

Met behulp van Novitec beschikt de Italiaanse speedster nu over 845 pk en 780 Nm koppel. Hoewel zijn topsnelheid hetzelfde blijft, wordt de sprint naar 100 km/h één tiende sneller. Nauwelijks merkbaar dus, maar wat volgens de Duitse Tuner wel merkbaar is, zijn de snellere gasrespons en betere acceleratie over het gehele toerenbereik.

Het extra vermogen is te danken aan een op maat gemaakt uitlaatsysteem, optioneel verkrijgbaar met bladgoud dat de warmte efficiënter afvoert. Andere aanpassingen zijn onder meer sportveren, waardoor de rijhoogte met 35 mm afneemt, en nieuwe velgen van Vossen. Het interieur wil Novitec ook best voor je opnieuw bekleden, in iedere gewenste kleur.

Video: Novitec tuned Ferrari Monza SP1 naar 844 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Travis Pastrana’s nieuwe Subaru STI Gymkhana

Travis Pastrana’s nieuwe Subaru STI Gymkhana

gevaarlijke inhaalactie in Emmeloord

Gevaarlijke inhaalactie in Emmeloord