in

NSX krijgt eerste wasbeurt na 22 jaar stof verzamelen in garage

Het is onvoorstelbaar, maar sommige eigenaren laten hun droomauto jaren, soms decennia, verstoffen in een garage. Deze Acura NSX, gespoten in Grand Prix White met een zwart interieur, stond maar liefs 22 jaar lang stil en krijgt nu zijn eerste wasbeurt sinds 2002.

De eigenaar wil zijn NSX verkopen en voordat hij afscheid neemt van de legendarische machine moet de sportauto eerst helemaal opgefrist worden. Larry Kosilla van Ammo NYC werd ingeschakeld om het vuile werk op te knappen en de NSX, die slechts 2000 mijl (3200 km) op de teller heeft staan, te laten blinken.

Het begon met een eenvoudige wasbeurt om het vuil dat aan de laklaag was vastgekoekt te verwijderen. Maar dat was niet genoeg om de iconische sportwagen met zescilinder echt schoon te krijgen, waarna een poetsbeurt met een kleistaaf nog meer vuil verwijderde. De schone lak vertoonde ondanks de lage kilometerstand wat gebruikssporen, daarom werd de carrosserie gepolijst om de laatste onvolkomenheden netjes te herstellen.

Na het exterieur was het interieur aan de beurt. Tientallen jaren van muffe lucht en vocht in de cabine zorgden ervoor dat er schimmel stond op veel binnenoppervlakken, waaronder de stoelen, het stuur en het dashboard. Larry wist ook dit volledig te verwijderen waardoor er aan het einde van onderstaande video een prachtige, frisse NSX staat.

Video: NSX krijgt eerste wasbeurt na 22 jaar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Alles wat je moet weten over het leasen van een auto

Alles wat je moet weten over het leasen van een auto

Duitser stuurt Bugatti Chiron Sport naar 412 kmh op Autobahn

Duitser stuurt Bugatti Chiron Sport naar 412 km/h op Autobahn