in

2022 Acura NSX Type S vs 1999 Acura NSX Alex Zanardi Edition

In een nieuwe video van Throttle House vergelijken Thomas en James de 2022 Acura NSX Type S met zijn 23 jaar oudere broer, de 1999 Alex Zanardi Edition NSX.

De Zanardi was een exclusieve uitvoering van de NSX, in totaal werden er 51 gemaakt uitsluitend voor de Amerikaanse markt. De Zanardi had koplampen die verstopt zaten in de motorkap en door zijn ultralichte gewicht kan hij worden beschouwd als het Noord-Amerikaanse equivalent van de NSX Type S. De NSX Type S was destijds alleen in Japan te verkrijgen.  

De Zanardi is voorzien van een 3.2-liter V6, deze produceert zo’n 290 pk. De Zanardi is natuurlijk vernoemd naar Alex Zanardi, een voormalig CART-coureur van Honda. Ondanks dat het vermogen niet heel hoog is wordt dat gecompenseerd door het gewicht van de Zanardi, hij weegt slechts 1.370 kg. 

De nieuwe 2022 NSX Type S is een hybride met een twin turbo V6, drie elektromotoren en vierwielaandrijving. Dit zorgt voor een vermogen van 607 pk, meer dan het dubbele ten opzichte van de Zanardi-editie. Maar geldt het als een echte Type S-opvolger? De mannen van Throttle House, Thomas en James, zijn enthousiast om dat uit te zoeken.  

Video: 2022 Acura NSX Type S meets 1999 Alex Zanardi Edition NSX

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring heeft een aantal unieke details

BMW E36 diesel

BMW E46 met dieselmotor drift erop los!