in

Onboard bij de 830 pk Lamborghini SCV12

Na de promovideo van de Lamborghini SCV12 heeft het Italiaanse merk een onboard video uitgebracht van een test op het circuit van Imola.

Achter het stuur van de SCV12 zat testrijder en oud-coureur Emanuele Pirro. De opnames zijn gemaakt met een GoPro, die ofwel aan de helm of op de borst van Pirro bevestigd was. Als we goed gemeten hebben was Pirro’s rondje in de SCV12 goed voor een tijd van ongeveer 1:46, wat vergelijkbaar is met de rondetijd van een GT3-auto.

De circuitauto van Lamborghini is ontwikkeld door Squadra Corse, de raceafdeling van de fabrikant. Zij hebben een geheel nieuw koolstofvezelchassis ontworpen, de aerodynamica geoptimaliseerd en de auto voorzien van pushrod-achterwielophanging die direct op de zestraps sequentiële bak is gemonteerd.

Achter de cabine ligt een gemodificeerde 6,5-liter V12-motor, die dankzij het gebruik van een luchtinlaat op het dak meer dan 830 pk zal sturen naar de achterwielen.

Video: Onboard bij de 850 pk Lamborghini SCV12

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

NASCAR 2020 - Pocono Double Header Highlights

NASCAR 2020 – Pocono Double Header Highlights

Deze Camper heeft een ingebouwde garage

Deze Camper heeft een ingebouwde garage